Kara Listeden Çıkmak İçin Yapılacak 5 Şey

Eskiden daha meşhur bir terim olan kara liste, son yıllarda yine pek çok kişi tarafından kullanılır oldu. İsterseniz öncelikli olarak kara listede yer almak nedir kısaca onu anlatalım. Kara liste, bir bankacılık terimidir ve mecazi anlamda kullanılır. Bankalardan aldıkları kredi ya da kedi kartlarının borçlarını zamanında ödemeyen kişilerin, “kredi kullanamaz” listesine girmeleri durumu için kullanılan bir deyimdir. Kara listeden nasıl çıkılır?

Elbette, bu listeden çıkmanın yolları mevcut. Üstelik geçmiş yıllardaki gibi 5 yıl beklemenize de gerek yok. Sicilinizi kısa sürede temizleyebilirsiniz.

Kara listeden çıkmak için yapılacak 5 şey;

 

kara-liste
kara-liste
  1. Banka borçlarınızı yapılandırarak, tamamını yavaş da olsa ödemeye çalışın.
  2. Bankalardan borçlarınızı ödemeden kredi ya da kredi başvurusu yapmayın.
  3. Borçlarınızı bir taraftan öderken, diğer taraftan aylık düzenli gelirinizi bankalar üzerinden almaya çalışın. Örneğin, sigortanızı yatırmayan ve bankadan maaş ödemesi yapmayan işlerde çalışmayın. Aylık sabit gelirinizin olması gerekir.
  4. Bankacılık ürünlerini kullanmaya devam edin. Bu sayede bankalar finansal durumunuzun iyileştiğini gözlemleyebilirler.
  5. Son olarak, borçlarınızı kapatıp, finansal durumunuzu iyileştirdikten sonra, kredi sicil kaydınızın temizlenmesi için, resmi olarak başvuru yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir